Menu Zoek

Google past Maps aan tijdens coronacrisis

dinsdag 8 september 2020

Google MapsDe coronamaatregelen leiden tot minder verkeer en andere verkeerspatronen dan normaal. Google berekent routes daarom nu op een nieuwe manier.

Met Google Maps kunnen mensen navigeren. Normaal gesproken kijkt Google naar verzamelde data van de afgelopen jaren. Dat geeft een goed beeld van wanneer de spits is en in welk jaargetijde er meer drukte is. Vervolgens wordt een berekening gemaakt: die route naar huis is het snelst, en dat duurt ongeveer zo lang.

Minder verkeer

Door de coronacrisis werken meer mensen thuis en is het aantal sociale afspraken en evenementen beperkt. Dat is duidelijk merkbaar in het verkeer. Google zag een afname van vijftig procent in wereldwijde verkeersdrukte.

Om nu een goede route te bepalen gooit Google het algoritme in Maps om. Er wordt nu juist gekeken naar het verkeer tijdens de afgelopen twee tot vier weken, in plaats van afgelopen jaren. Stel dat een bepaalde stad of gemeente in lockdown gaat, dan heeft Google Maps dat snel door.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.