SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Google Play Store bevat veel slechte virusscanners

woensdag 4 april 2018

VirusscannersDe meerderheid van de virusscanners die in de Play Store wordt aangeboden, presteert slecht of is zelfs dubieus te noemen. Dit concludeert het Oostenrijkse testlab AV-Comparatives na onderzoek van meer dan tweehonderd antivirus-apps.

AV-Comparatives nam 204 virusscanners voor Android onder de loep die worden aangeboden via de Google Play Store. Daarvan scoren er 120 bedroevend slecht. Zo slecht dat AV-Comparatives afraadt ze te gebruiken.

Welke zijn wel goed?
Onder de virusscanners die een voldoende krijgen zijn er 29 die een score van 100 procent halen. Zij hebben dus alle testvirussen tegengehouden. Dit zijn de apps van: AegisLab, AhnLab, Alibaba, Antiy, Avast, AVG, AVIRA, Baidu, DU Apps, BaiSi, Bitdefender, BullGuard, CheckPoint, Dr.Web, Emsisoft, ESET, F-Secure, G DATA, Kaspersky Lab, McAfee, Norton Mobile, PCVARK, Quick Heal, Security Mobile, Security Safe Protect, Sophos, Tencent, Trend Micro en TrustGo.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.