SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Google stuurt mail over opheffen Google+

dinsdag 5 februari 2019

E-mail over opheffen Google+Google stuurt iedereen met een account op Google+ een e-mail. Het sociaal netwerk stopt ermee en de accounts worden opgeheven. De mail kan een verrassing zijn als u geen actieve gebruiker bent van het netwerk.

Google+ is het weinig succesvolle sociaal netwerk van het internetbedrijf. Lidmaatschap was een tijd standaard voor iedereen die een Google-account aanmaakte. Bijvoorbeeld om Gmail te gebruiken. Wie zich inschreef voor Google, kreeg de + er meteen bij. Lang niet iedereen is zich ervan bewust dat zijn Google-account ook voor het sociaal netwerk was. SeniorWeb krijgt een hoop vragen van mensen die verrast of ongerust zijn over de mail. 

Gmail blijft toegankelijk

De mail is geen phishing. Het bericht informeert u dat het account op Google+ wordt verwijderd. Dikke kans dat u helemaal niet actief bent op dat netwerk. Dan hoeft u niets te doen. Gebruikt u een andere dienst van Google met uw account, dan verandert daar niks aan. Uw Gmail en e-mails blijven gewoon toegankelijk. Alleen het sociaal netwerk Google+ verdwijnt.

Wie Google+ wel gebruikte, kan de komende weken zijn foto’s en andere bijdragen downloaden. Vanaf april worden deze door Google van het netwerk gehaald.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.