SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Google vernieuwt Gmail

donderdag 26 april 2018

Gmail vernieuwtHet uiterlijk van de webversie van Gmail gaat op de schop en de maildienst is voorzien van een aantal vernieuwingen. Google verspreidt de nieuwe versie de komende weken.

De webversie van Gmail gaat al geruime tijd mee. Tijd voor een make-over, vond Google. Het bedrijf heeft Gmail ook direct voorzien van een aantal vernieuwingen.

De belangrijkste vernieuwingen

  • Bekijk bijlages, zoals foto's, direct vanuit de inbox. Dus zonder de e-mail te openen.
  • Stel berichten uit zodat u ze op een later moment weer ziet. Met deze snooze-functie, zoals Google het noemt, kunt u een datum en tijdstip opgeven waarop de e-mail weer in uw inbox verschijnt. Heel handig bijvoorbeeld bij berichten met kaartjes voor een voorstelling of concert.
  • Krijg actieve herinneringen: wanneer iemand niet antwoordt op een e-mail van u, maakt Gmail hiervan melding zodat u een herinnering kunt sturen. Andersom helpt Gmail u eraan te herinneren dat u een bepaalde mail nog moet beantwoorden.
  • Maak gebruik van de vertrouwelijke modus. Daarmee kan de gebruiker bepalen of een e-mail mag worden doorgestuurd, geprint of gekopieerd. Ook is in te stellen dat een e-mail na een bepaalde tijd verloopt. Het bericht is dan bij de ontvanger gewist en deze ziet de mededeling dat de inhoud van het bericht is verlopen.

Verspreiding
Gebruikers van Gmail krijgen het vernieuwde uiterlijk de komende weken vanzelf te zien. Wie niet kan wachten, kan zelf de knop omzetten. Klik in de webversie van Gmail op Instellingen (het tandwiel rechtsboven in de inbox) > Probeer de nieuwe Gmail. Op dezelfde manier kunt u terugschakelen naar de huidige omgeving.

Eind mei verschijnt er op de site van SeniorWeb een artikel waarin u leert werken met het vernieuwde Gmail. 

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.