SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Gratis Paint.NET kost 4,99 euro in de Windows Store

maandag 2 oktober 2017

Paint.NetHet populaire beeldbewerkingsprogramma Paint.NET heeft er een betaalde tweelingbroer bij. In de Windows Store kost het programma 4,99 euro.

Voor de duidelijkheid: Paint.NET is een programma, dat onder meer valt te downloaden van de site van de maker. Daarnaast is het een app geworden voor Windows 10. Apps voor Windows zijn programma’s die via de (Windows) Store zijn te downloaden. Wie het programma downloadt via internet, betaalt niets. Wie het in de Store downloadt, moet wel geld betalen. De Store is te vinden via het Startmenu van Windows 10.

Verschillen gratis en betaald
Het gaat om grotendeels dezelfde toepassing. Het enige verschil is dat de betaalde app uit zichzelf zoekt naar updates, zonder dat u daar wat van merkt. De gratis versie zoekt overigens ook uit zichzelf naar updates, deze worden op verzoek geïnstalleerd na afsluiten van het programma. Waarom dan een betaalde versie? Binnen het gratis programma zit een optie om geld te doneren aan de maker. Maar weinig mensen doen dat. In de Windows Store bestaat die mogelijkheid niet, daarom besloot de man er maar geld voor te gaan vragen bij installatie.

Advies
De gratis versie blijft gewoon beschikbaar. SeniorWeb ziet geen meerwaarde in het betalen voor een app waarvan ook een gratis versie is. 

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.