SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Groen slotje geen garantie voor veilige site

maandag 4 juni 2018

Een groen slotje bij een websiteVertrouw niet alleen op het plaatje van een groen slotje tijdens het internetten. Het slotje in de adresbalk geeft alleen aan of de site beveiligd is tegen meegluren door derden. Maar het zegt niets over de inhoud van de site.

Tijdens het internetten verschijnt er in Firefox en Chrome een groen of rood slotje als een site wordt geopend. Het slotje staat voor het webadres. Groen staat voor veilig, rood voor onveilig. Maar het geeft geen echte zekerheid, stelt de NOS.

Versleuteling website

Een groen slotje verschijnt als een site is beveiligd met de techniek SSL. Dit zorgt ervoor dat er geen derden kunnen meekijken als er gegevens naar de site worden verstuurd. Bijvoorbeeld als u een contactformulier invult. Als een site een zogeheten certificaat installeert, begint het adres met https en niet met http. Het slotje wordt dan groen.

Nepsites

Helaas zijn  er ook criminele sites die de veilige techniek gebruiken. De site is dan wel versleuteld, zoals dat heet. Maar wat erop staat is nog steeds niet in orde. De NOS maakte zelfs nepsites aan met namen die leken op die van de bank. Ze zetten het SSL-certificaat op de site en kregen zo een groen slotje. Terwijl de sites dus niet in orde waren.

Het advies is om goed op te letten tijdens het internetten en niet alleen te kijken naar het groene slotje. Google stopt daar trouwens binnenkort mee voor Chrome.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.