SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Hackschandaal vervoersdienst Uber

woensdag 22 november 2017

UberInternetcriminelen wisten in oktober 2016 gegevens van 57 miljoen Uber-gebruikers te stelen. Het bedrijf besloot hier niets over naar buiten te brengen.

Onder meer e-mailadressen, namen en telefoonnummers werden bij de hack buitgemaakt. Uber besloot dit niet naar buiten te brengen. Het betaalde zelfs zwijggeld. De hackers kregen een bedrag van 100.000 dollar om hun mond te houden. Ze moesten wel beloven de buitgemaakte gegevens te vernietigen.

Geen actie nodig
Uber bekent nu spijt. De aanval had gemeld moeten worden. Het bedrijf benadrukt dat er geen creditcard- en bankgegevens zijn gestolen. Ook informatie over locaties zijn niet gestolen. Uber stelt dat klanten geen actie hoeven te ondernemen. Het bedrijf houdt de getroffen accounts in de gaten.

Uber
Uber is in 2009 opgericht. Het bedrijf bemiddelt tussen reizigers en chauffeurs. Uber onderscheidt zich van bestaande taxi-bedrijven doordat iedereen met een personenauto zich als chauffeur kan aanmelden. Dit levert het bedrijf veel kritiek op van reguliere taxi's die aan allerlei voorwaarden en wettelijke voorschriften moeten voldoen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.