SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Helft smartphones niet beveiligd met toegangscode

woensdag 4 juli 2018

Helft smartphones niet beveiligd met toegangscodeAntivirusbedrijf Kaspersky adviseert mensen om hun smartphone te beveiligen met een toegangscode. Bijna de helft van de smartphones heeft geen code. Zakkenrollers kunnen de telefoon stelen en direct gebruiken.

Met een toegangscode is de telefoon beveiligd tegen ongewenst gebruik. Sommige telefoons hebben daarnaast vingerafdrukherkenning of gezichtsherkenning. Maar een toegangscode van vier of zes cijfers of een symbool of wachtwoord is de basisbeveiliging. Deze staat standaard aan op smartphones. Tijdens de installatie of erna is de code uit te zetten. Dat vinden mensen gemakkelijk, want de telefoon is dan sneller te ontgrendelen.

Geen toegangscode

Kaspersky hield een enquête onder smartphonebezitters in verschillende landen, waaronder Nederland. Zo’n 48 procent van de mensen gaf aan geen toegangscode of wachtwoord te hebben op de telefoon. Iedereen die de telefoon in handen heeft, kan hem dus gebruiken om te internetten en te bellen. En om wachtwoorden te wijzigen van diensten of e-mailadressen. Geen goed idee dus om de toegangscode uit te zetten!

Toegangscode aanzetten

Wie geen beveiligingscode of -wachtwoord heeft op zijn telefoon, doet er dus goed aan om deze beveiliging alsnog aan te zetten. Lees in onze tips hoe u dat kunt doen:

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.