SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Ikea verkoopt goedkope slimme stekkerdozen

vrijdag 28 september 2018

Ikea verkoopt slimme stekkersIkea verkoopt sinds kort niet alleen slimme lampen, maar ook slimme stekkerdozen. Mensen bedienen er draadloos apparaten mee via een app of afstandsbediening.

Volgens de nieuwssite Bright zijn de Trådfri-stekkerdozen in de winkels te koop, maar online is er nog niets over te vinden. De nieuwe gadgets vallen in dezelfde lijn als de slimme lampen die eerder op de markt kwamen.

Op afstand bedienen

De term 'stekkerdoos' is trouwens misschien misleidend; per stuk is er plaats voor één stekker van een apparaat zoals een lamp of een koffiezetapparaat. Het geheel gaat in het stopcontact. Mensen zetten de apparaten op maximaal tien meter afstand aan of uit met de bijbehorende app of de afstandsbediening van het duurdere exemplaar.

Tien apparaten

De stekkerdoos zonder afstandsbediening kost 9,95 euro, die met afstandsbediening 19,95 euro. Per afstandsbediening zijn maximaal tien apparaten te bedienen. De stekkerdozen worden langzaam aan het assortiment van de winkels toegevoegd. Wilt u er eentje kopen, bel dan eerst naar het filiaal of ze er wel zijn. Online zijn ze niet te koop op dit moment.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.