Menu Zoek

Inactief Google-account automatisch laten verwijderen

woensdag 16 augustus 2017

InactiviteitsvoorkeurenGoogle geeft gebruikers de mogelijkheid een account dat niet langer actief is automatisch te laten verwijderen.

Wat gebeurt er met uw Google-account na uw overlijden? Niemand staat er graag bij stil, maar toch is het nuttig dit goed te regelen. Google helpt daarbij: het account kent vanaf nu de optie 'Inactiviteitsvoorkeuren'. Het komt erop neer dat u één of meerdere personen toegang kunt geven tot uw account nadat dit gedurende een bepaalde periode niet is gebruikt.

De termijn staat standaard op drie maanden. En voordat Google de toegang verleent, probeert het eerst nog op verschillende manieren (per mail of telefoon) contact op te nemen om misverstanden uit te sluiten. De persoon die u toegang geeft kan vervolgens, als u daarvoor toestemming hebt verleend, uw content downloaden. Verder kunt u instellen dat uw account automatisch wordt verwijderd. Dit gebeurt dan drie maanden nadat het account inactief is geworden.

Alle informatie over de inactiviteitsvoorkeuren vindt u op: myaccount.google.com/inactive

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.