Menu Zoek

Inloggegevens van FB-gebruikers gestolen

dinsdag 11 oktober 2022

Inloggegevens FBgebruikers gestolenDe inloggegevens van 1 miljoen Facebook-gebruikers zijn mogelijk zijn gestolen. Moederbedrijf Meta heeft de slachtoffers al gewaarschuwd.

De gegevens zijn gestolen via kwaadaardige apps uit de App Store en Play Store. Het waren onder andere spelapps, gezondheidsapps en fotobewerkers. De apps beloofden allemaal handige functies. Deze konden mensen gebruiken door in te loggen met een Facebookaccount. Zo kregen criminelen de inloggegevens in handen en hadden ze volledig toegang tot de Facebookprofielen van gebruikers.

Apps verwijderd

Het gaat om meer dan 400 apps waar kwade bedoelingen achter zaten. Van de apps stonden er 47 in de App Store en 355 in de Play Store. Ze zijn inmiddels weggehaald, en kunnen dus niet meer gedownload worden. Wilt u controleren of u één van de apps hebt? Bekijk het overzicht van de apps onderaan deze pagina op de website van Meta. Gebruikt u één van de apps? Verwijder de app en pas meteen het wachtwoord van uw Facebook-account aan.

Veilig app-gebruik

Er bestaan miljoenen apps. Bij veel daarvan is er de mogelijkheid om in te loggen met een Facebook-account. Dat is vaak veilig. Controleer voordat u inlogt met Facebook de veiligheid van een app nog extra met de drie tips van Meta:

  • Wees op uw hoede voor apps die u alleen kunt gebruiken na het inloggen met uw Facebook-account.
  • Controleer de reputatie van de app door te kijken naar het aantal downloads en sterren. Lees de positieve en negatieve beoordelingen.
  • Let op of de app ook echt de speciale functies heeft die hij belooft.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.