Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Instant Payments: geld overboeken binnen vijf seconden

donderdag 18 april 2019

Instant paymentsBinnenkort kunnen klanten van de grote banken geld binnen vijf seconden overmaken naar een andere rekening. De overboeking is direct zichtbaar op de andere rekening.

De grote banken, ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank en Knab starten met 'instant payments'. Dat wil zeggen dat gebruikers direct geld naar elkaar kunnen overmaken. Direct wil in dit geval zeggen dat het geld binnen vijf seconden op de andere rekening staat. Dus neem de situatie in gedachten dat iemand via Marktplaats interesse toont in een aanbieding. Nadat de koop is gesloten kan de koper het geld overmaken. Enkele seconden later ziet de verkoper dat bedrag verschijnen op de eigen bankrekening. Rond het begin van de zomer zullen alle klanten van de deelnemende banken zijn aangesloten op de instant payments.

Let op voor phishing

Het aansluiten op instant payments gaat vanzelf. De banken faciliteren het. Er is geen actie vanuit de klanten nodig. Dus mocht u binnenkort e-mails krijgen van uw eigen bank waarin u wordt aangesproken actie te ondernemen om 'instant payments' te activeren: negeer deze. Het zijn nepmails. De overgang nar instant payments gaat vanzelf.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.