SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

iOS 11.4.1 biedt extra bescherming voor iPad en iPhone

dinsdag 10 juli 2018

iOS 11.4.1 biedt extra bescherming voor iPad en iPhoneApple verspreidt iOS 11.4.1 naar iPads en iPhones. Deze nieuwste versie van het besturingssysteem heeft een extra beveiliging meegekregen.

De extra beveiliging richt zich op apparaten die via een usb-kabel toegang krijgen tot de iPad of iPhone. Opsporingsdiensten en hackers doen dat bijvoorbeeld via speciale apparaatjes. Met zo’n kabeltje en kastje kan iemand anders toegang krijgen tot de iPad of iPhone die niet van hemzelf is.

Ontgrendelen na een uur

Apple probeert dat tegen te gaan via de zogeheten Usb restricted mode. Als er een kabel is aangesloten op de iPhone of iPad, moet de eigenaar zijn toestel na een uur ontgrendelen met de pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Als dat niet lukt, werkt alleen het opladen nog via het aangesloten kabeltje. Althans, in theorie.

Beveiliging gekraakt

Experts hebben deze manier van beveiligen alweer omzeild. Ze sloten een ander kabeltje aan op de iPad of iPhone. Daardoor stopte de timer die aftelt van een uur naar nul. Echt waterdicht is deze nieuwe beveiliging dus niet. Het hele proces is iets ingewikkelder dan hier staat, dus het is ook weer niet zo dat iedereen thuis de beveiliging kan kraken.

Update downloaden

iOS 11.4.1 bevat geen opmerkelijke verbeteringen, maar lost een aantal kleinere problemen op. De update wordt automatisch aangeboden aan smartphones en tablets die daarvoor geschikt zijn. Via de app Instellingen > Algemeen > Software-update controleert u of hij al geïnstalleerd is. Daar is de update ook handmatig te starten.

De nieuwe functie zit bij Touch ID en toegangscode > USB-accessoires. Tik op het witte schuifje om de functie te activeren. Het schuifje wordt dan groen en bij aansluiting van een kabeltje moet de telefoon of tablet na een uur worden ontgrendeld.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.