SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Jongeren werkten mee aan Marktplaats-oplichting

maandag 22 oktober 2018

Jongeren werkten mee aan oplichting via MarktplaatsDe politie heeft 20 jongeren tussen de 14 en 18 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van witwassen van geld of oplichting via internet. De jongeren lieten hun bankrekeningen gebruiken door oplichters.

De oplichters verkochten spullen via Marktplaats en Facebook. De goederen werden nooit geleverd. De kopers maakten geld over naar bankrekeningen die zogenaamd van de verkopers waren. In het echt waren de rekeningen van de jongeren. Zij namen het geld op door te pinnen en gaven het af aan de oplichters. Daar kregen ze heel uiteenlopende betalingen voor. Soms alleen een hamburger, maar soms ook een paar honderd euro per maand.

Taakstraf

De jongeren wonen allemaal in Rotterdam-Zuid. Hun namen kwamen in beeld toen slachtoffers aangifte deden. Zij gaven door naar welke rekeningen ze geld hadden overgemaakt. De politie kon zo een lijst met namen opstellen en de jongeren aanhouden. Ze zijn verhoord door de politie. Een deel van hen krijgt een taakstraf. Anderen gaan naar bureau Halt en een kleine groep komt volgend jaar voor de rechter.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.