SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Kaartverkoopsite Ticketmaster meldt datalek

donderdag 28 juni 2018

TicketmasterMogelijk zijn gegevens van Ticketmaster-klanten gelekt. Getroffenen hebben hierover een e-mail ontvangen. 

De internationale kaartverkoopsite Ticketmaster meldt een datalek. Oorzaak is een product van een externe leverancier dat Ticketmaster gebruikt op de eigen server. Wie tussen september 2017 en 23 juni 2018 kaartjes heeft gekocht via Ticketmaster is mogelijk slachtoffer van het lek. Ticketmaster heeft aan alle betrokkenen een e-mail gestuurd.

Wachtwoord wijzigen

Hebt u een bericht gehad over deze kwestie van Ticketmaster, wijzig dan uw wachtwoord. De kop van het bericht luidt 'Data incident door externe leverancier'. Deze e-mail is dus echt, het is geen phishing. Ticketmaster adviseert verder in de mail om rekeningafschriften te controleren op aanwijzingen van fraude en bij verdachte activiteit contact op te nemen met de bank of het creditcardbedrijf.

Hebt u geen bericht van Ticketmaster gekregen dan kunt u opgelucht ademhalen en is er geen actie nodig.

Welke gegevens

Of er gegevens zijn gelekt, en welke dat zijn, is onduidelijk. Gegevens die gelekt kunnen zijn betreffen naam, adres, e-mailadres en wachtwoord, telefoonnummer en betaalgegevens.

Meer weten

Voor wie meer wil weten over het datalek heeft Ticketmaster een speciale informatiepagina gemaakt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.