Menu Zoek

Kieswijzers verbeteren beveiliging

vrijdag 17 februari 2017

VerkiezingenZeker tien online kieswijzers hebben hun beveiliging verbeterd. De Autoriteit Persoonsgegevens had daarom gevraagd.

De Autoriteit Persoonsgegevens onderzocht de afgelopen tijd 24 kieswijzers. Dat zijn interactieve sites die helpen te bepalen welke politieke partij het best bij een internetter past. Dit soort sites is erg populair in de aanloop naar de verkiezingen op 15 maart.

Goed beveiligd
Veertien van de 24 sites hadden de beveiliging niet op orde. De Autoriteit gaf die sites de opdracht om binnen een week de beveiliging te verbeteren. Vier sites werden daarop offline gehaald. De andere sites zijn inmiddels goed beveiligd.

Offline websites
In het onderzoek kwamen ook websites naar voren die nog niet online stonden, maar die de beveiliging ook niet op orde hadden. Deze sites moeten de veiligheid verbeteren voordat ze online komen. De Autoriteit zegt daarover: 'Het is belangrijk dat mensen zich onbespied weten bij het invullen van gedetailleerde vragen over hun politieke voorkeuren.'

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.