SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Knop 'Afbeelding bekijken' uit zoekresultaten Google

donderdag 22 februari 2018

Google AfbeeldingenWie via Google op zoek is naar foto's, zal merken dat het niet langer mogelijk is om een specifieke foto op waar formaat te bekijken.

Google Afbeeldingen, het onderdeel van Google waar mensen naar plaatjes en foto's kunnen zoeken, moest worden aangepast. De knop 'Afbeelding bekijken' is nu weg uit de zoekresultaten. Google doet dit niet vrijwillig. Het bedrijf ligt al een tijdlang in de clinch met Getty Images. Deze Amerikaanse fotowebsite vindt dat gebruikers door de knop 'Afbeelding bekijken' te makkelijk zonder toestemming of licentie beeld kunnen downloaden. Google heeft een schikking getroffen met Getty Images. Onderdeel daarvan is het verwijderen van de knop 'Afbeelding bekijken'.

Auteursrecht
Het is opmerkelijk dat Getty Images hiermee akkoord is gegaan. Het is namelijk nog steeds heel eenvoudig om het beeld te downloaden. Internetters kunnen met de rechtermuisknop op de foto klikken en daarna kiezen voor 'Afbeelding opslaan als'.

Het is natuurlijk niet netjes en niet toegestaan om dat zomaar te doen. De rechten van de foto liggen immers bij iemand anders. Lees meer over auteursrecht van foto's en welke foto's u wel gratis mag downloaden in onze tip 'Gratis plaatjes vinden op internet'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.