Zoeken
Menu Zoek

Live locatie delen in WhatsApp

woensdag 18 oktober 2017

Live locatie delenHoud, tijdens een vastgestelde periode, contactpersonen op de hoogte van uw locatie.

Mensen kunnen al langere tijd via WhatsApp doorgeven waar ze zich bevinden. Vanaf nu kan ook een live locatie worden gedeeld. Gedurende een door de gebruiker ingestelde tijdsspanne, kunnen contactpersonen zien waar iemand is. Handig voor wie op pad is en wil laten weten waar hij uithangt.

Een live locatie delen gaat op met een Android-toestel de volgende manier:

  • Tik in een chat rechtsonder op de paperclip.
  • Tik op Locatie.
  • Tik op Live locatie delen.
  • Tik op de gewenste periode (15 minuten, 1 uur of 8 uur).
  • Tik op Bericht toevoegen om eventueel een boodschap te typen.
  • Tik rechts op het verzendicoon.
  • In de chat verschijnt nu uw actuele locatie gedurende de tijd die u hebt ingesteld. Wilt u eerder stoppen, tik dan op Stoppen met delen.

iPhone-gebruikers doen het volgende:

  • Tik in een chat linksonder op het plusteken.
  • Tik op Locatie.
  • Tik op Deel live locatie.
  • De eerste keer dat de functie wordt gebruikt kan de app om toestemming vragen om altijd toegang te hebben tot locatievoorzieningen.
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Locatie.
  • Tik op Altijd.
  • Tik linksboven op WhatsApp.
  • Tik linksboven op WhatsApp.
  • Selecteer de gewenste periode (15 minuten, 1 uur of 8 uur).
  • Tik op Bericht toevoegen om eventueel een boodschap te typen.
  • Tik rechts op het verzendicoon.
  • In de chat verschijnt nu uw actuele locatie gedurende de tijd die u hebt ingesteld. Wilt u eerder stoppen, tik dan op Stop met delen.




Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.