Menu Zoek

Meer berichten van vrienden op Facebook

vrijdag 12 januari 2018

0305-facebook-app-250.jpgFacebook voert de komende weken een aantal grote veranderingen door in het Nieuwsoverzicht. Het platform moet voor meer gezelligheid van vrienden en familie zorgen en toont daarom minder nieuwsberichten.

Dat schrijft oprichter Mark Zuckerberg op zijn Facebookpagina. Zuckerberg meldt dat het netwerk de afgelopen jaren is doorgeschoten bij het voorrang geven van bedrijven en nieuwsmedia. Het evenwicht is daardoor volgens hem zoek. De Nieuwsoverzichten van Facebookgebruikers worden gedomineerd door video's en berichten van commerciële partijen.

Onder vuur
Facebook lag vooral na de Amerikaanse verkiezingen onder vuur. Het netwerk zou een grote rol hebben gespeeld in het verspreiden van nepnieuws. Mogelijk is de ingreep van het bedrijf een gevolg van deze kritiek. 

Minder haat
De veranderingen op Facebook worden de komende maanden doorgevoerd. Als het aan de oprichter ligt, blijft het hier niet bij. Eerder meldde hij al dat 2018 een jaar moet worden met minder haat en minder inmenging van overheden.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.