SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Meer fraude in betalingsverkeer; nieuwe betaalmethoden fraudevrij

donderdag 19 april 2018

Fraude betalingsverkeerZowel contactloos betalen als mobiel bankieren blijven volledig fraudevrij. Andere fraudevormen in het betalingsverkeer namen in 2017 iets toe.

In 2017 werd er meer gefraudeerd in het betalingsverkeer. De totale schade bedraagt 12,9 miljoen euro en is licht gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Dit meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Internetbankieren
De grootste schadepost, met 3,5 miljoen euro, is het gevolg van fraude met gestolen of verloren pinpassen. Fraude met internetbankieren nam licht toe en kwam uit op 1,2 miljoen euro. De NVB vermoedt dat de stijging het gevolg is van een toename aan geloofwaardige phishingmails. Overigens is bijna het gehele schadebedrag door de banken vergoed.

Nieuwe betaalmethoden fraudevrij
Veel gebruikers moeten niets hebben van mobiel bankieren via een app en van contactloos betalen. Onterecht, zo blijkt. Beide betaalmethoden zijn volledig fraudevrij tot op heden. Zowel over 2017 als over de jaren ervoor is er geen enkel geval van fraude bekend als gevolg van mobiel bankieren of contactloos betalen.

De tip 'Mobiel bankieren met apps' geeft meer informatie over mobiel bankieren. Alles over contactloos betalen leest u in het Enterartikel 'Pinnen zonder code' (Enter 64, juni pagina 20-23). De online editie van Enter is voor SeniorWeb-leden te lezen via het Enter-archief.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.