SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Meer lokaal nieuws op Facebook

dinsdag 30 januari 2018

0305-facebook-app-250.jpgFacebook heeft zich voorgenomen om meer nieuws van lokale bronnen te tonen aan gebruikers. Het is de derde grote verandering aan het nieuwsoverzicht in korte tijd. Het voornemen wordt eerst getest in de Verenigde Staten.  

Lokaal nieuws moet in de toekomst de kwaliteit van berichten verbeteren, stelt Facebook. Daarnaast laat het gebruikers bepalen welke nieuwsbronnen betrouwbaar zijn, wat mogelijk een antwoord is op de kritiek die het bedrijf kreeg rondom de Amerikaanse verkiezingen. Via Facebook zou namelijk veelvuldig nepnieuws zijn verspreid. 

Landen
De verandering naar lokaal nieuws zal in eerste instantie worden uitgerold in de Verenigde Staten, waar lokale kranten en nieuwszenders een belangrijke rol vervullen. Vervolgens komt de functie ook naar andere landen. Wanneer en of de functie ook naar Nederland komt is onduidelijk.

Klein gebied
Facebook zegt lokaal nieuws te identificeren als nieuws dat afkomstig is van lokale nieuwssites of uitgevers die berichten plaatsen waarop vooral binnen een klein gebied veel wordt geklikt. Ook blogs van mensen die over de buurt schrijven waar je woont worden meer naar voren gebracht. Eerder kondigde het bedrijf aan meer nadruk te leggen op contacten met vrienden en familie boven nieuwsberichten. Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.