SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Meer mogelijkheden groepsgesprek WhatsApp

donderdag 17 mei 2018

Groepsgesprek WhatsAppWhatsApp breidt de functie voor groepsgesprekken uit. Wie een groepsgesprek verlaat, kan bijvoorbeeld niet meer tegen zijn zin opnieuw worden toegevoegd.

Dat laat het bedrijf achter de chat-app weten. De app krijgt meerdere vernieuwingen. Wie een groep opricht op de app, kan er bijvoorbeeld door andere leden niet meer uitgezet worden. Ook is het voortaan mogelijk om de omschrijving van een groep in te voeren. Tot nu toe kon dit niet en had een groep alleen een naam die de leden duidelijk moest maken waar de groep om draaide. Nieuwe leden van de groep krijgen de omschrijving te zien zodra ze worden toegevoegd aan een groepsgesprek. In deze omschrijving kunnen mensen bijvoorbeeld de spelregels van de app zetten.

Leden opzoeken
De beheerder van een groep bepaalt voortaan wie de informatie over het gesprek en de groepsafbeelding kan wijzigen. Wie even niet actief was in een groep, kan voortaan snel opzoeken welke berichten specifiek aan hem of haar zijn gericht. Ook een ander groepslid opzoeken gaat gemakkelijker.

WhatsApp verspreidt de update met de nieuwe functies de komende dagen onder alle gebruikers.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.