Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Meer opties rechtermuisknop Gmail

dinsdag 12 februari 2019

Gmail krijgt meer opties onder de rechtermuisknopHet menu onder de rechtermuisknop bij Gmail krijgt veel meer opties. Nu zijn dat er drie, en het worden er twaalf.

Wie nu een mailtje aanklikt met de rechtermuisknop, ziet drie opties. Dat zijn archiveren, markeren als (on)gelezen en verwijderen. Google breidt dat menu binnenkort uit met negen nieuwe onderdelen. De nieuwe keuzes zijn onder meer doorsturen, mail beantwoorden, alle afzenders beantwoorden, verplaatsen en zoeken naar andere e-mails van de afzender.

Nieuw menu

Google denkt dat Gmail fijner in het gebruik wordt door de nieuwe toevoegingen. De nieuwe keuzes komen later deze maand beschikbaar voor alle gebruikers van Gmail. Wilt u weten of u ze al hebt? Klik in Gmail met de rechtermuisknop op een mail. Als u een lange lijst ziet, kunt u deze opties voortaan gebruiken. Ziet u er maar drie, dan komt de rest er snel aan.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.