SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Meer veranderingen bij doorsturen whatsappjes

vrijdag 20 juli 2018

WhatsApp verandert nog meer rondom doorgestuurde berichtenWhatsApp wijzigt nog meer zaken rondom het doorsturen van berichten. Dat hangt samen met geweld in India.

Eerder deze week voegden de makers van WhatsApp een nieuwe melding toe aan de berichten-app. Bij een bericht dat wordt doorgestuurd door iemand, krijgt de ontvanger voortaan ‘doorgestuurd’ te zien. Deze verandering hing samen met de verspreiding van nepnieuws in India.

Geweld door WhatsApp

In India wonen tweehonderd miljoen mensen die WhatsApp gebruiken. Ze lezen het nieuws vooral via doorgestuurde berichten. Daar zit veel onzin tussen. Door het nepnieuws werden mensen vals beschuldigd, aangevallen en zelfs erger. Met de melding moest duidelijker worden of iemand zelf een bericht had getypt of dat het was doorgestuurd. Deze eerste maatregel blijkt nu niet voldoende te zijn.

WhatsApp test de optie om een bericht maar naar een beperkt aantal mensen door te sturen. In India mag dat vanaf vandaag naar vijf mensen. Ook verdwijnt de knop om foto’s en andere mediabestanden snel door te sturen. Het bedrijf achter WhatsApp hoopt hiermee het geweld in India te verminderen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.