Menu Zoek

Microsoft: 'Installeer Creators Update niet zelf'

woensdag 26 april 2017

Creators UpdateInstalleer de Creators Update niet zelf maar wacht tot deze op het systeem verschijnt. Zo luidt het advies van Microsoft aan Windows 10-gebruikers.

Wie toch handmatig de Creators Update start, loopt het risico op vervelende problemen. Rustig afwachten is daarom beter, ook al kan het nog maanden duren voordat de update op uw computer voorbij komt.

Updatecyclus
Microsoft startte 11 april met het uitrollen van de Creators Update voor Windows 10. Omdat wereldwijd miljoenen apparaten bijgewerkt moeten worden, kan de operatie maanden in beslag nemen. Het bedrijf zelf zegt daarover: 'De update wordt gefaseerd uitgerold. In fase één worden de nieuwste apparaten bijgewerkt. Eventuele problemen worden gesignaleerd en verholpen. Daarna wordt de Creators Update verder verspreid. Dit proces herhaalt zich over de periode van enkele maanden totdat alle apparaten wereldwijd zijn bijgewerkt.'

Zelf installeren
Wie niet wil wachten op de Creators Update kan hem zelf handmatig installeren. Microsoft raadt dit echter af. Volgens het bedrijf is het 'niet zonder risico's en bedoeld voor technische gebruikers.' Sommige apparaten of systemen kunnen problemen geven bij de update. Wanneer dat gebeurt zorgt Microsoft dat vergelijkbare apparaten de update niet ontvangen zolang het probleem niet is opgelost. Wie zelf de Creators Update installeert, loopt daarom het risico tegen problemen aan te lopen waar op dat moment nog geen oplossingen voor zijn.

Advies
Wat moet je nu doen als Windows 10-gebruiker? SeniorWeb sluit zich aan bij Microsoft: wacht tot de Creators Update voorbij komt op uw apparaat en ga niet zelf met de installatie aan de slag.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.