Menu Zoek

Microsoft stopt met Windows 10 voor telefoons

maandag 9 oktober 2017

Windows 10 op een telefoonDe mobiele versie van Windows 10 krijgt geen vernieuwingen meer. Microsoft stopt met de ontwikkeling van het besturingssysteem voor smartphones.

Windows 10 Mobile is een speciale versie van Windows 10. Het besturingssysteem is te vinden op smartphones van Microsoft zelf, waaronder de Lumia. De indeling lijkt op die van de Windows 10 zoals u hem kent van de computer: met tegels als snelkoppeling naar programma’s.

Weinig apps
Windows-telefoons zijn nooit een succes geweest. Ze hebben maar een klein marktaandeel. Voor mensen die het gebruiken is er ook een nadeel: er zijn relatief weinig apps voor beschikbaar. Microsoft heeft nu besloten te stoppen met de verdere ontwikkeling van Windows 10 Mobile.

Veiligheidsproblemen
De bestaande versie blijft beschikbaar, en beveiligingsproblemen worden nog wel opgelost. Ook andere technische bugs worden aangepakt. Maar er komen geen grote updates of uitbreidingen meer aan. Wie een smartphone heeft met Windows 10 Mobile erop, kan die die dus gewoon blijven gebruiken.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.