Menu Zoek

Microsoft stopt ondersteuning van Internet Explorer

dinsdag 18 augustus 2020

Internet Explorer 11 stoptSoftwarebedrijf Microsoft neemt afscheid van Internet Explorer 11. De internetbrowser wordt vanaf augustus volgend jaar niet meer ondersteund.

Internet Explorer 11 zal al vanaf november 2020 niet meer ondersteund worden in Microsoft Teams, het vergader- en chatprogramma van Microsoft. Vanaf augustus 2021 is er geen ondersteuning meer in Microsoft 365: dat zijn de Office-diensten zoals Word en Outlook.

Dat betekent niet dat Internet Explorer vanaf augustus volgend jaar plotsklaps verdwijnt. Er komen alleen geen nieuwe updates meer voor de browser. Daardoor zullen sommige functies minder goed of niet meer werken. Het is dus aan te raden voor die tijd uit te kijken naar een nieuwe internetbrowser,

Opvolger Edge

Edge, de opvolger van Internet Explorer, moet voortaan de nieuwe standaard worden. Aan die browser wordt hard gewerkt, meldt Microsoft. Het bedrijf maakt Edge stabieler, veiliger en voegt steeds nieuwe functies toe. Edge is standaard inbegrepen bij Windows 10.

Wilt u meer weten over Edge? Lees dan het artikel ‘Internetten met Edge’.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.