Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Microsoft Teams nu ook voor consumenten

dinsdag 18 mei 2021
Microsoft Teams nu ook voor consumenten

Microsoft geeft ook niet-zakelijke gebruikers toegang tot het communicatieprogramma Teams. Zo kan iedereen vanaf nu gratis videobellen en chatten via het programma.

Teams is een dienst van Microsoft om mensen te helpen met online samenwerken. Een belangrijk onderdeel daarvan is videobellen. Tot nu toe richtte Microsoft zich volledig op (medewerkers van) bedrijven. Waarschijnlijk zorgde de coronapandemie ervoor dat Teams nu ook toegankelijk is gemaakt voor privégebruik. Hierdoor kan iedereen met het programma gratis videobellen.

Gratis videobellen

Gebruikers van de consumentenversie mogen 24 uur achter elkaar gratis videobellen. In dat videogesprek kunnen maximaal 300 personen. Microsoft biedt deze mogelijkheden gratis aan in verband met de huidige pandemie. In de toekomst zullen de voorwaarden veranderen. Eén-op-ééngesprekken tot 24 uur blijven gratis, maar groepsgesprekken krijgen een tijdslimiet van een uur en maximaal 100 deelnemers. Voor meer mogelijkheden moet straks betaald worden.

Andere functies

Naast videobellen kan er nog meer met Microsoft Teams. In de app zit een chatfunctie om berichten mee te sturen naar vrienden en bekenden. Daarnaast is het onder andere mogelijk om samen takenlijstjes te maken, bestanden te delen en agenda’s te beheren.

Apps en web

Om gebruik te maken van Teams kunt u een app installeren. Dat kan zowel op een computer als op een smartphone of tablet. Het gaat om dezelfde app als voor zakelijke gebruikers. Het verschil is dat het voortaan dus mogelijk is om met een privé-account in te loggen. Dat is een Microsoft-account. Lees in het artikel 'Microsoft-account aanmaken' hoe u zo'n account aanmaakt. Daarnaast is er een online versie die via de internetbrowser te gebruiken is.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.