SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Microsoft verandert Lint van Office Outlook

vrijdag 7 september 2018

Office OutlookMailprogramma Outlook van Office 365 krijgt nieuwe menu’s. De indeling van het Lint wordt anders.

Outlook is al sinds jaar en dag het mailprogramma van kantoorpakket Office. Office is er in allerlei uitvoeringen. Eén ervan is Office 365, een abonnementsmodel waarbij abonnees telkens de nieuwste updates krijgen tegen betaling van een maand- of jaarbedrag. Outlook in Office 365 krijgt binnenkort een veel simpeler Lint.

Populaire functies

Het Lint is het gedeelte waarin allerlei functies zitten die u ziet als u een ander tabblad aanklikt. Veel van die functies worden nauwelijks gebruikt. Ze worden daarom uit het Lint gehaald en dieper in Outlook weggestopt. In het Lint zitten dan vooral de populaire mailfuncties. Belangrijke mailtjes zijn in de toekomst ook beter zichtbaar. Ze krijgen een gele achtergrond.

Tabbladen

De tabbladen zoals Bestand, Start en Verzenden/Ontvangen blijven bestaan. Maar wie ze aanklikt, zie straks een heel nieuwe indeling. Wat er precies wel en niet in het Lint komt, is nog niet definitief bepaald. Eerst gaat een groep mensen de nieuwe indeling testen. Als zij commentaar geven, past Microsoft de indeling nog aan.

Hier een voorbeeld van de nieuwe indeling. Deze is alleen nog in het Engels beschikbaar:

Office 365 Outlook preview

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.