SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Mobiel internet over de grens veel vaker gebruikt

dinsdag 26 september 2017

Internetten over de grensDe laatste maanden gebruiken veel meer mensen internet op hun mobieltje in het buitenland. Dat komt doordat de roamingkosten zijn afgeschaft in de landen van de Europese Unie.

Sinds 15 juni kost internetten op de mobiele telefoon net zo veel (of weinig) als in eigen land. U gebruikt de bundel of MB’s die in uw mobiele abonnement inbegrepen zijn. Voorheen waren er zogeheten roamingkosten. Die werden gerekend zodra u mobiel internet gebruikte over de grens.

300 procent gestegen
Reizigers uit EU-landen gebruiken internet sinds 15 juni veel vaker buiten hun eigen land, op vakantie bijvoorbeeld. Dat staat in de Eurobarometer, een rapport over Europa. Een op de drie mensen gebruikt internet in het buitenland net zo vaak als thuis. Volgens de providers steeg het dataverbruik met 300 tot 600 procent. Een op de vijf mensen gebruikte geen internet over de grens. Dat is slechts de helft van de mensen die daarvoor afzagen van online gaan.

Buiten de bundel
De mensen die internet gebruikten, letten wel goed op hoeveel ze nog over hadden in hun bundel. Wie meer verbruikt dan in zijn abonnement valt, moet vaak extra bijbetalen. Of de verbinding wordt langzamer, of zelfs tijdelijk afgesloten tot aan de nieuwe maand.

Meer over roaming leest u in ‘Tip: roamingkosten afgeschaft – wat houdt dat in?

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.