SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Mobieltje minder vaak beveiligd dan pc

vrijdag 21 september 2018

Telefoons niet beveiligdEen kwart van de mensen met een smartphone heeft het toestel niet beveiligd. Nog eens een kwart weet niet of er beveiliging aanwezig is.

Dat laat het CBS weten. Bij computers ligt dat heel anders. Negen van de tien pc-gebruikers hebben een firewall of antivirusprogramma geïnstalleerd.

Vorig jaar had 52 procent van de smartphonebezitters een app voor beveiliging op de telefoon staan. Van de andere groep wist de helft niet of het toestel beveiligd was, of staat er geen beveiliging op. 

Apps van de fabrikant

Opvallend is de verdeling tussen mannen en vrouwen. Bijna een op de drie vrouwen wist niet of de telefoon beveiligd is. Bij mannen is dit een op de zes. Jonge mensen tot 25 jaar en 65-plussers vormen het grootste deel van de groep ‘niet-weters’. Overigens doen de meeste mensen zelf niet actief aan beveiligen van de telefoon. Ze gebruiken de apps die de fabrikant erop heeft gezet.

Groot probleem?

Het lage aantal beveiligde telefoons klinkt misschien heel ernstig, maar dat is het niet. Het merk van de telefoon is niet meegenomen in het onderzoek, en dat is wel belangrijk. Voor iPhones zijn er namelijk geen antivirusapps. Die telefoons kunnen dus niet speciaal beveiligd worden, en dat is ook niet nodig. Voor telefoons met Android is een antivirusapp wel goed om te gebruiken.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.