SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Mobieltje vervangt e-dentifier ABN Amro

dinsdag 19 december 2017

Mobiel bankierenVoor de meeste soorten betalingen hebben klanten van ABN Amro geen e-dentifier meer nodig. De bank komt met de functie 'Mobiel Bevestigen' voor internetbankieren. Die maakt het kastje in veel gevallen overbodig.

Voor het versturen van betalingen binnen internetbankieren hadden klanten tot nu toe hun e-dentifier nodig. ABN hoorde van klanten dat ze dat kastje vaak niet bij de hand hebben, maar wel hun telefoon met de bankier-app van de bank. Zo ontstond het idee om overschrijvingen te laten bevestigen via de app in plaats van de e-dentifier.

Hoe werkt het?
Klanten die inloggen en geld overschrijven, krijgen de optie om via de app verder te gaan. Men opent de app, logt in en tikt op de knop om de betaling akkoord te geven. Op de pc wordt de betaling dan verwerkt.

De e-dentifier blijft wel nodig in een aantal gevallen. Namelijk betalen via iDEAL, overboekingen die hoger zijn dan de daglimiet en bij betalingen naar onbekende rekeningnummers. Wie geen mobieltje heeft of de app niet gebruikt, kan de e-dentifier uiteraard blijven inzetten.

Op de site van ABN staat meer uitleg en een video over de nieuwe functie.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.