SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Muziekherkenningsapp Shazam verkocht aan Apple

woensdag 13 december 2017

ShazamApple neemt voor 400 miljoen dollar (340 miljoen euro) Shazam over. Shazam is een muziekherkenningsdienst. De app spoort binnen luttele seconden op welk nummer er te horen is. 

De overname betekent op termijn het einde voor Shazam als zelfstandige dienst. Doorverwijzingen naar muziekdiensten als Spotify, de grootste concurrent voor Apple op muziekgebied, verdwijnen.

Shazamen
'Shazamen' is een werkwoord geworden voor het achterhalen van onbekende liedjes die je ter plekke hoort. Waar je ook bent, start Shazam, laat de app in de buurt van de muziek luisteren en voilà: binnen een paar seconden meldt de app titel en artiest.

Shazam
Shazam dateert al van voor het smartphonetijdperk. In 2002 werd gestart met een telefoondienst. Consumenten belden naar een speciaal telefoonnummer. Na dertig seconden werd automatisch de verbinding verbroken. Informatie over de muziek werd vervolgens per sms doorgegeven. Een kleine tien jaar terug verscheen de app Shazam in de App Store van Apple. Vandaag de dag is er voor elk mobiel besturingssysteem een versie en is de app meer dan één miljard keer gedownload.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.