Menu Zoek

Persoonlijke gegevens Blokker-klanten op straat door lek

dinsdag 16 februari 2021

Lek bij BlokkerDoor een fout in de beveiliging van de website konden Blokker-klanten heel gemakkelijk de gegevens van andere klanten inzien. Het lek is inmiddels gedicht.

Klanten van Blokker konden via de website heel gemakkelijk het ordernummer in de url aanpassen en zo meekijken naar de bestelling van een ander. Daarin was ook de naam, het adres en het telefoonnummer zichtbaar.

Het programma 'Opgelicht!?', dat het lek dankzij een tipgever ontdekte, meldt dat het mogelijk was om 720.000 bestellingen in te zien.

Snel gedicht

Zodra het lek bekend was bij Blokker, is meteen gewerkt aan een oplossing. Binnen een aantal uur was het lek gedicht. Blokker weet niet zeker van hoeveel mensen gegevens te zien waren en ook niet hoe vaak het daadwerkelijk gebeurd is. Mogelijk was het lek al sinds oktober 2020 aanwezig. Het zou ontstaan zijn door de overgang naar een nieuwe website. Mogelijk informeert het bedrijf klanten nog per mail.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.