SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Nationale Vrijwilligersdag

donderdag 7 december 2017

Nationale Vrijwilligersdag7 december is Nationale Vrijwilligersdag! Bij SeniorWeb zijn er maar liefst drieduizend enthousiaste vrijwilligers die senioren digitaal wegwijs maken, of ze helpen bij computerproblemen. Wij zijn enorm trots op hen!

Vanaf het prille begin zijn er vrijwilligers actief bij SeniorWeb. Daarbij is het ‘voor senioren, door senioren’-principe een belangrijk uitgangspunt. Onze vrijwilligers hebben het computeren ook op latere leeftijd geleerd. Zij weten daarom hoe leeftijdsgenoten het beste geholpen kunnen worden met de computer. En tegenwoordig ook steeds vaker met tablets en smartphones.

Drieduizend vrijwilligers
Anno 2017 zijn er maar liefst drieduizend Ambassadeurs, zoals SeniorWeb de vrijwilligers noemt, actief. Zij doen er heel verschillende taken. Zo is het grootste deel van de vrijwilligers docent of begeleider in een Leercentrum. Of zij vervullen er een organisatorische of ondersteunende functie. Daarnaast zijn er ruim driehonderd PCHulp-Ambassadeurs. Zij helpen leden van SeniorWeb bij problemen met de computer, tablet of smartphone. Via internet, per telefoon of aan huis. Bij de SeniorWeb Webdiensten, zoals de Clubs, is er nog een kleine groep vrijwilligers. En er zijn een paar Ambassadeurs die de SeniorWeb-redactie ondersteunen. Ambassadeurs zijn heel betrokken bij hun vrijwilligerswerk en de missie van SeniorWeb. Vaak blijven zij jarenlang actief.

Maak kennis met een vrijwilliger!
Wist u dat u elke drie weken kunt kennismaken met een vrijwilliger via onze nieuwsbrief? In de SeniorWeb Nieuwsbrief vindt u elke drie weken de rubriek ‘Tip van een vrijwilliger’. Lees bijvoorbeeld eens het verhaal van PCHulp-Ambassadeur Ton van den Burg: ‘Ik vind het leuk om mensen te helpen en vooral de warme respons die ik krijg, geeft mij de energie om ermee door te gaan. Zeker bij PCHulp aan Huis tracht ik mij ook te verdiepen in de mens bij wie ik over de vloer kom.’ Ton geeft ook nog een handige tip over het e-mailprogramma Gmail!

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.