Menu Zoek

Nederlands bedrijf begint muziekdienst voor klassieke muziek

woensdag 1 augustus 2018

Klassieke muziek beluisteren via internetKent u Spotify, de dienst om muziek te beluisteren via de internetverbinding? Het Nederlandse Primaphonic lanceert nu een concurrent die om klassieke muziek draait.

De muziekdienst Primephonic start 1 augustus in Nederland, Engeland en Amerika. De dienst biedt via internet toegang tot 50.000 albums met klassieke muziek. Dat is bijzonder, want de bekendste concurrent Spotify draait vooral om popmuziek.

Site en app

Primephonic gaat van start met een informatieve website in het Engels en een app die door iedereen gebruikt kan worden, zelfs zonder kennis van het Engels. In september komt er een toepassing voor op de pc en laptop. De app voor iPhones en iPads heeft een intelligente zoekfunctie. Wie alleen een steekwoord weet van een concert of stuk, kan het werk toch gemakkelijk terugvinden.

Geluidskwaliteit

Elke week plaatsen de makers een overzicht van nieuw verschenen albums. Luisteraars blijven zo bij de tijd, vertelt directeur Thomas Steffens aan SeniorWeb. Hij gaat dieper in op de geluidskwaliteit: 'Wij bieden mensen de keuze of ze muziek willen luisteren in mp3-kwaliteit of in hi-res, de kwaliteit van een cd. We weten dat liefhebbers van klassiek de geluidskwaliteit erg belangrijk vinden.'

Muziek luisteren

Op Primephonic staan bij de start op 1 augustus 50.000 albums met klassieke muziek. In september moeten dat er 100.000 zijn, aldus Steffens. 'Dat is 98 procent van de beschikbare klassieke muziek, de overige 2 procent wil niet meewerken aan muziek via internet.' De dienst is de eerste 14 dagen gratis te gebruiken via de app voor de iPhone en iPad. Android volgt later. Na de eerste 14 dagen moet de gebruiker een betaald abonnement afsluiten. Dat kost 7,99 euro per maand of 79,99 euro per jaar.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.