SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Nep-WhatsApp miljoen keer gedownload

maandag 6 november 2017

WhatsAppEen nepversie van WhatsApp is een miljoen keer gedownload uit de Play Store. De gebruikers kregen allerlei reclames te zien in plaats van chatberichten.

De app WhatsApp is een van de populairste apps op smartphones. De vele miljoenen gebruikers sturen elkaar chatberichten en bestanden zoals foto’s. In Nederland is whatsappen zelfs populairder dan sms'en.

WhatsApp in de winkels
De echte versie van WhatsApp is gratis te downloaden in de App Store voor iPhones en in de Play Store voor telefoons met Android. De nepversie stond afgelopen weekend enige tijd in de Play Store onder de naam 'Update WhatsApp Messenger'.

Nepperd
De nepversie leek in de online winkel voor Android precies op de echte. De makers gebruikten ook de officiële naam, namelijk 'WhatsApp Inc.', maar dan met een spatie erachter zodat niet opviel dat het niet de echte app was.

Reclame
Mensen die de app downloadden, kregen een en al reclame te zien en uiteraard niet de normale vormgeving van WhatsApp. De nep-app is inmiddels uit de Play Store gehaald door Google.

Voor iPhones was er niets aan de hand: Apple controleert zeer streng welke apps er allemaal in de App Store staan. Problemen met nep-apps komen op iPhones en iPads vrijwel niet voor.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.