Menu Zoek

Nepmail betalingsachterstand Parkmobile

donderdag 10 juni 2021

Nepmail betalingsachterstand ParkmobilePas op voor nepsmails uit naam van de parkeerapp Parkmobile. In de mail geven criminelen aan dat er een betaalachterstand is en dreigen ze met het blokkeren van het account.

Veel mensen maken gebruik van een app om hun parkeertijd te betalen. Internetcriminelen springen hierop in met een nepmail die afkomstig lijkt van de app Parkmobile. In de mail staat dat uit de administratie blijkt dat er geen volledige betaling is ontvangen van de kosten van afgelopen maand. Ondanks meerdere herinneringen.

Account blokkeren

De internetcriminelen geven in de mail aan dat het account van de ontvanger van de mail binnenkort geblokkeerd wordt. Om er weer gebruik van te kunnen maken, moet de ontvanger de openstaande rekening zo snel mogelijk betalen. Onderaan het bericht staat het openstaande bedrag en een link om te betalen.

Mails controleren

Ontvangt u deze e-mail? Klik dan niet op de links en gooi de mail weg. Twijfelt u over een e-mail afkomstig van Parkmobile of een andere afzender? Leden van SeniorWeb kunnen dit soort berichten mailen naar de Phishingchecker. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is of niet.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.