Zoeken
Menu Zoek

Nepwaarschuwingen uit naam van Microsoft

woensdag 27 december 2017

Microsoft nepwaarschuwingenWie op internet stuit op de melding dat de pc is besmet met virussen, kan de melding het best negeren. Hij is altijd vals. Bel nooit het opgegeven telefoonnummer. U krijgt geen Microsoft-medewerker aan de lijn, maar een oplichter.

Nepwaarschuwingen op webpagina's uit naam van Microsoft maken het leven van de internetgebruiker zuur. De criminelen gebruiken allerlei technieken die het sluiten van de pagina's tegengaan, in de hoop dat de gebruiker uiteindelijk het opgegeven telefoonnummer belt.

Browser locker
De technieken die de criminelen gebruiken, variëren. Zo kan een pagina beeldvullend worden getoond. Op 'Sluiten' klikken haalt niets uit, de pagina blijft zichtbaar. Hierdoor lijkt de pc op slot, waardoor de gebruiker denkt dat er echt wat aan de hand is. In het Engels spreekt men van een 'browser locker' een techniek die de webpagina op slot lijkt te gooien. Gelukkig is er wel wat tegen te doen. Op de eerste plaats is het belangrijk te beseffen de de pagina zelf onschadelijk is. Het is een nepmelding, die verder niets doet. Lukt sluiten niet op de gewone manier doe dan het volgende:

  • Sluit de browser met behulp van de sneltoetsen Alt+F4.
  • Mocht dat niet lukken, open dan Taakbeheer met de sneltoetsen Ctrl+Shift+Esc (alle drie tegelijk indrukken!). Selecteer het tabblad 'Processen' en klik onder 'Toepassingen' op uw browser. Klik rechtsonder op Beëindigen.
  • Lukt ook dat niet, zet dan de pc uit met behulp van de aan/uit-knop.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.