Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Bij publieksverkiezingen stemmen via WhatsApp

dinsdag 12 februari 2019

Stemmen via WhatsAppHet Nederlandse bedrijf Vote Company heeft een primeur: het kan mensen bij publieksverkiezingen laten stemmen via WhatsApp.

Het bedrijf heeft allerlei soorten verkiezingen verzorgd, van de Musical Awards tot Mantelzorger van het jaar. Momenteel loopt er een verkiezing voor de mooiste hond. Mensen stemmen nu nog vaak via internet. Iemand brengt een stem uit en moet die dan nog via de e-mail bevestigen. Via WhatsApp kan dat allemaal veel makkelijker en sneller, dacht het bedrijf.

'WhatsApp is enthousiast'

Marcel Demper, directeur van Vote Company vertelt over zijn vondst: ‘Voor zover wij hebben kunnen nagaan, zijn we de eerste ter wereld die stemmen via WhatsApp heeft kunnen realiseren. WhatsApp is erg kritisch op wat er via het platform gebeurt, maar reageerde direct enthousiast op ons idee. We hebben het uitgebreid getest en het werkt heel fijn.’

Als het aan het Haagse bedrijf ligt, worden binnen een paar jaar allerlei verkiezingen via WhatsApp gehouden. Het gaat trouwens niet over politieke verkiezingen. Daarvoor moeten we gewoon nog naar de stembus.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.