SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Nieuw voor Android: betalen met Google

maandag 23 oktober 2017

Betalen met GoogleGoogle maakt betalen voor online aankopen via apps gemakkelijker. Via de optie 'Betalen met Google' worden spullen snel afgerekend op een toestel met Android.

Wie in de Play Store betaalgegevens toevoegt aan zijn account, kan er apps mee kopen. In eerste instantie was betalen alleen mogelijk met een creditcard. Later kon dat ook met PayPal en een betaalkaart.

Betalen met Google
Google gaat nu een stap verder. De maker van Android komt met ‘Betalen met Google’. Makers van apps kunnen deze betaalmethode toevoegen aan hun product. Klanten krijgen de optie om via hun Google-account te betalen als ze iets willen kopen binnen die app. Het gaat dan om fysieke spullen of diensten, geen digitale toevoegingen voor de apps zelf.

Apps
In eerste instantie krijgen vooral apps voor de Amerikaanse markt de mogelijkheid zich aan te sluiten bij het betaalprogramma van Google. Binnenkort komt ook Airbnb erbij. Reizen via die app worden dan ook sneller afgerekend via het Google-account. Als de klant dat wil, natuurlijk. Het scheelt weer wat tikken op het scherm van de tablet of telefoon en betalen is snel geregeld.    

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.