SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Nieuwe overheidswebsite over donorwet

donderdag 15 februari 2018

DonorwetEen nieuwe site van de overheid licht de onlangs aangenomen donorwet toe. Deze wet gaat waarschijnlijk in per 1 juli 2020.

Afgelopen dinsdag, 13 februari, stemde de Eerste Kamer in met de nieuwe donorwet. Het duurt nog wel even voordat de nieuwe wet van kracht wordt. Het ministerie van Volksgezondheid zet in op 1 juli 2020. Maar de overheid wil de burger goed en volledig informeren over de nieuwe donorwet. Daarom is een nieuwe website gelanceerd. Daarop wordt toegelicht wat de nieuwe wet inhoudt en hoe deze gaat werken.

Geen leeftijdsgrens donor
Op de site valt verder te lezen dat er geen leeftijdsgrens zit aan orgaandonoren. Volgens het bericht denken veel senioren vanwege hun leeftijd niet meer geschikt te zijn als donor. Terwijl in werkelijkheid zeker de helft van de daadwerkelijke donoren 56 jaar of ouder is.

Nieuwe 'nee-registraties'
De nieuwe wet is voor veel mensen reden direct aan te geven geen donor te willen zijn. Wie twijfelt kan op de genoemde overheidssite alle informatie vinden om tot een weloverwogen besluit te komen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.