Menu Zoek

NPO introduceert vooraf streamen

maandag 9 november 2020

NPO Start gebruiken’s Avond pas echt op televisie, maar die middag daarvoor al beschikbaar in de NPO Start-app. De NPO wil ‘vooraf streamen’ vanaf 2022 gaan introduceren.

Kijkers kunnen zo de avondprogrammering al in de middag via de app bekijken. Nu is het alleen mogelijk om programma’s via de app achteraf te kijken.

Deze verschuiving lijkt erop te wijzen dat de NPO nog meer de focus op on demand (op aanvraag) televisie wil leggen, en minder op ‘gewone’ televisie. Deze informatie komt uit het NPO-beleidsplan van 2022.

Gratis app

De app NPO Start bestaat al een aantal jaar. De app is grotendeels gratis te gebruiken. Sommige series, films en programma’s vallen wel onder NPO Plus. Dat kost 2,95 euro per maand. Daarmee kunnen gebruikers reclamevrij naar het volledige aanbod kijken.

Wilt u meer weten over de app van de NPO? Lees dan het artikel ‘Programma’s (terug)kijken via NPO Start’.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.