SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

'NPO Start-app moet snel worden aangepast'

donderdag 25 januari 2018

NPO StartBits of Freedom en de Consumentenbond hekelen het feit dat de NPO Start-app alleen gebruikt kan worden met instemming van het volgen van het kijkgedrag.

NPO Start, de opvolger van de Uitzending Gemist-app, ligt onder vuur. Wie toegang tot de app wil moet ermee akkoord gaan dat gegevens over het kijkgedrag worden verzameld en gedeeld. Privacy-organisatie Bits of Freedom en de Consumentenbond vinden dat de NPO een publieke dienst levert en daarom vrij toegankelijk zou moeten zijn.

Keuzemogelijkheid
De NPO zelf heeft weken geleden al toegezegd dat een keuzemogelijkheid wordt ingebouwd in NPO Start. Gebruikers kunnen dan weigeren dat hun kijkgedrag wordt bijgehouden. Maar dit is volgens de NPO technisch ingewikkeld waardoor het nog enkele maanden duurt voordat deze keuzemogelijkheid kan worden aangeboden. Bits of Freedom en de Consumentenbond vinden dit onacceptabel en eisen dat de optie sneller wordt ingebouwd.

Website
In de tussentijd heeft de gebruiker een andere keuzemogelijkheid. Wie programma's bekijkt via de site van NPO Start heeft namelijk wel de optie om het monitoren van het kijkgedrag te weigeren.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.