SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Oktober Update Windows 10 komt er nu echt aan

vrijdag 16 november 2018

Windows 10 Oktober Update komt eraanMicrosoft begint opnieuw met het verspreiden van de Windows 10 Oktober 2018 Update. Door allerlei problemen werd de update al twee keer teruggetrokken.

De Oktober 2018 Update voor Windows 10 brengt wat grotere en kleinere veranderingen naar pc’s met Windows 10 erop. De eerste versie kwam op 2 oktober uit. Microsoft verspreidt updates vaak in kleine 'plukjes'. De meeste mensen hadden hem dus nog niet eens toen de eerste problemen opdoken. Door een fout in de update verdwenen persoonlijke bestanden van sommige mensen.

Tweede en derde versie

De update werd ingetrokken en niet verder verspreid. Half oktober kwam er een tweede versie van de update. Daarna bleek bij sommige mensen het geluid het niet meer te doen. Ook deze update werd stopgezet. Deze week werd de derde versie gelanceerd. Ook hierin blijken wat problemen te zitten. Die zijn niet zo groot dus de update wordt gewoon verder verspreid.

Update installeren

Als uw pc aan de beurt is, krijgt u een melding in een apart venster te zien. Daar kunt u aanklikken of u verder wilt gaan met de installatie. De installatie kan even duren, dus wacht tot hij klaar is en volg eventuele instructies.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.