Menu Zoek

Ondersteuning originele Windows 10-versie stopt

woensdag 19 april 2017

Windows 10, origineelDe ondersteuning voor de eerste versie van Windows 10 stopt op 9 mei. Wie de updates heeft geïnstalleerd blijft wel ondersteuning houden.

De originele versie van Windows 10 werd gelanceerd in juli 2015. Sinds die datum zijn er verscheidene updates uitgebracht, zoals de Jubileumupdate (augustus 2016) en onlangs de Makersupdate (april 2017).

Versienummer 1507

De kans is klein dat uw systeem niet is bijgewerkt want de updates worden normaal gesproken automatisch geïnstalleerd. Maar bij twijfel kan het geen kwaad het een keertje extra te controleren.

  • Klik op de Startknop.
  • Klik op Instellingen (het tandwiel-icoon).
  • Klik op Systeem.
  • Klik op Info.

Zoek in de informatie naar 'Versie'. Staat daar het getal 1507 dan werkt u nog met de originele versie van Windows 10. Zorg dat de computer vóór 9 mei is bijgewerkt. Dat kan via de website van Microsoft.

Verplichte updates
Ook bij eerdere versies van Windows stelde Microsoft bepaalde updates verplicht voor gebruikers die recht op ondersteuning wilden houden. Nieuw is wel dat het bedrijf grote updates nu een eigen naam geeft, zoals de Makersupdate van een week geleden. Voorheen heette een grote update een servicepack. Zo loopt bijvoorbeeld de ondersteuning van Windows 7 met Servicepack 1 tot 14 januari 2020.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.