SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Ook ABN Amro controleert naam bij overboekingen

vrijdag 10 augustus 2018

Naamcheck bij ABN AmroNa Rabobank en ING controleert ook ABN Amro overschrijvingen. Als naam en rekeningnummer niet met elkaar kloppen, krijgt de klant een melding daarover.

De zogeheteten IBAN Naamcheck werd eerder dit jaar al door Rabobank en ING ingevoerd. De banken controleren bij overschrijvingen of de ingevulde naam en het rekeningnummer wel bij elkaar horen. Ook ABN Amro doet dit nu voor betalingen via internetbankieren.

Melding bij verkeerde naam

Als er een naam wordt ingevuld die sterk lijkt op de naam van de rekeninghouder, dan komt daar een melding over. Als de naam heel anders is, wordt dat ook gemeld. Dat voorkomt dat iemand per ongeluk geld overmaakt naar een verkeerde rekening, door bijvoorbeeld een typfout. De naamcheck helpt ook tegen fraude. Denk aan oplichters die onder een andere naam zogenaamd dingen verkopen via internet en het geld naar de eigen rekening laten overmaken. Of phishing, waarbij mensen geld overmaken naar het CJIB of de Belastingdienst, maar het betreffende rekeningnummer van een persoon blijkt te zijn. 

Bij de Rabobank daalde het aantal foute overboekingen met de helft sinds de naamcheck. In mei werden daar elke dag 1500 betalingen tegengehouden.  

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.