Menu Zoek

Overheid wil dat mensen mobiele apparaten boefproof maken

donderdag 29 september 2016

BoefproofDe meeste gebruikers beveiligen hun mobiele apparaat niet tegen diefstal. Terwijl het vaak heel eenvoudig is in te stellen dat een toestel op afstand onbruikbaar kan worden gemaakt.

De overheid bij monde van minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) blaast de campagne 'Boefproof' nieuw leven in. Dit omdat meer dan vier op de vijf Nederlanders hun mobiele apparaten slecht beveiligen. Wie zijn smartphone, tablet of laptop kwijtraakt, loopt daardoor het risico dat persoonlijke gegevens op straat belanden.

Wat is Boefproof?
Boefproof maken is het activeren of installeren van een antidiefstalfunctie op een mobiel apparaat, waardoor het op afstand te blokkeren is. Hierdoor wordt het gestolen toestel waardeloos voor dieven. Ze hebben dan ook geen toegang tot mail, foto’s en vertrouwelijke documenten. Volgens cijfers van het ministerie is momenteel meer dan driekwart van de smartphones niet boefproof. Voor tablets en laptops liggen de percentages nog hoger. Ook blijkt ruim vier op de tien Nederlanders niet te weten dat een mobiel apparaat onbruikbaar kan worden gemaakt in geval van diefstal.

Actieplan
Woensdag 28 september ondertekenden minister Van der Steur en dertien partijen uit de telecom- en ICT-sector een Boefproof-actieplan. Het doel is het aantal boefproof gemaakte mobiele apparaten vergroten en zo het aantal gestolen smartphones, tablets en smartphones verder terugdringen.

Op www.boefproof.nl vindt u alle informatie over hoe u uw smartphone, tablet en laptop boefproof maakt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.