Menu Zoek

Papieren telefoonboek verdwijnt

donderdag 11 januari 2018

TelefoongidsDe laatste papieren edities van de Telefoongids & Gouden Gids worden dit jaar verspreid. Vanaf 2019 bestaat het telefoonboek alleen nog online. Dit heeft de uitgever DTG vandaag bekendgemaakt.

Het cassettebandje, de video, de telefooncel, het fotorolletje: zomaar een greep uit de producten die verdwenen zijn als gevolg van digitale ontwikkelingen. Aan het illustere rijtje kan het telefoonboek worden toegevoegd. Na 2018 verdwijnt de papieren editie en bestaat het telefoonboek alleen nog online.

Online Telefoongids & Gouden Gids
Natuurlijk kan de laatste papieren gids na verschijning nog gerust een paar jaar gebruikt worden, maar op den duur is hij verouderd. Op detelefoongids.nl worden wijzigingen dagelijks verwerkt dus de site is altijd actueel.

Telefonisch een nummer opvragen
Wie niet online een telefoonnummer wil of kan opzoeken, kan nog wel altijd nummerinformatielijn 1819 bellen. Aan dit nummer zijn kosten verbonden: 1 euro per minuut.

Samenwerking DTG en SeniorWeb
Om senioren te ondersteunen die nog niet weten hoe ze een telefoonnummer van een persoon of bedrijf online kunnen opzoeken, is DTG met SeniorWeb een samenwerking aangegaan. Op een speciale pagina van SeniorWeb wordt het gebruik van de online Telefoongids & Gouden Gids uitgelegd. En overal in het land kunnen mensen bij leslocaties van SeniorWeb terecht om tegen een kleine vergoeding geholpen te worden online vaardig(er) te worden. Bij de leslocaties leren mensen bijvoorbeeld hoe ze informatie op internet kunnen opzoeken.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.