Menu Zoek

PCHulp helpt weer aan huis, leslocaties deels open

woensdag 9 september 2020

PCHulp aan HuisPCHulp aan Huis is voorzichtig opgestart. Graag helpen vrijwilligers u thuis met computerproblemen; natuurlijk met volle aandacht voor de corona-maatregelen. Geleidelijk aan gaan ook de leslocaties weer open.

PCHulp aan Huis is in beperkte vorm weer opgestart. Maar we helpen u bij voorkeur telefonisch of op afstand. Is uw probleem niet op afstand opgelost dan kunnen we ook eventueel, in overleg, uw apparaat ophalen en terugbrengen en/of hulp aan huis bieden.

Als onze vrijwilligers aan huis komen, dan wordt het bezoek kort gehouden. Mocht een van de beide partijen om welke reden dan ook zich niet prettig voelen dan kan het bezoek, eventueel op zeer korte termijn, afgezegd of afgebroken worden. De afspraak kunnen we opnieuw inplannen of we kijken hoe het probleem op een andere manier opgelost kan worden. Lees meer over de corona-maatregelen onder punt 1 van Uitleg over PCHulp.

Leslocaties

Ook op een aantal leslocaties wordt u weer vriendelijk welkom geheten. Dit natuurlijk met gepaste maatregelen. De leslocaties houden de richtlijnen van het RIVM aan. Er zijn ook leslocaties die online ondersteuning aanbieden. Bekijk via de pagina Computerles in de buurt wat de mogelijkheden zijn in uw omgeving.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.